S početkom jeseni miševi bi mogli pronaći put do vaših domova. Ovi mali glodavci nisu poželjni gosti i mogu napraviti popriličnu štetu u domu. Kako ih možete brzo otjerati? Naše bake su znale i koristile ovu jednu metodu, piše essanews.

Prisutnost miševa u kući može biti prava smetnja. Nije ni čudo da čim uočimo glodavca ili posljedice njegovog boravka u smočnici, brzo tražimo najučinkovitiji način da ga natjeramo da se "iseli" iz kuće.

Ispostavilo se da miševi imaju izrazito osjetljiv njuh, a ovi mali glodavci posebno ne vole miris koji ispušta češnjak. To je zato što češnjak sadrži alicin i druge spojeve sumpora, koji odbijaju miševe. Ako zgnječene režnjeve češnjaka stavite na strateška mjesta gdje nepoželjni gosti ulaze u kuću, možete biti sigurni da će problem biti riješen.

Još jedan način korištenja češnjaka je priprema domaćeg spreja. Jednostavno zgnječite režnjeve češnjaka i pomiješajte ih s vodom kako biste dobili ekstrakt češnjaka, a zatim smjesu ulijte u bočicu s raspršivačem. Zatim pošpricajte kritična mjesta — smjesa bi trebala djelovati jednako dobro kao svježi češnjak.

Što ako sami niste ljubitelji češnjaka? Ne brinite; postoje mnoge druge metode. Još jedna domaća metoda je korištenje biljke vratić ili obični vratić. Ova biljka sadrži tujon, tvar koju glodavci radije izbjegavaju.

Jednostavno stavite osušenu biljku u vrećice i rasporedite ih po kući na mjesta gdje se pojavljuju miševi. Možete pripremiti i infuziju kojom ćete naprskati, primjerice, smočnicu ili kuhinjske kutove.