Osoba čiji su inicijali U.A. iz Goražda uhićena je zbog sumnje da je sa više desetina korisničkih računa na internetu prijetilla smrću i silovanjem trima osobama sa područja Kantona Sarajevo, priopćila je Federalna uprava policije /FUP/.

Osumnjičena osoba je s više desetina korisničkih računa na internetu, putem društvenih mreža, upućivalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo i sigurnost imovine oštećenih, navodeći da će ih lišiti života klanjem i bacanjem eksplozivnih naprava, silovati, priopćeno je iz FUP-a.

"Izvršeni su pretresi prostorija i pokretnih stvari koje koristi U.A. na području Goražda, koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti izvršeno na štetu tri osobe s područja Kantona Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu direktno dovesti u vezu s izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predana Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.