Mislite li da je dovoljno sjetiti se zaliti ih? Apsolutno ne, iako i u tome postoji neka skrivena kvaka. Uzgoj ruža sa svježim, zdravim stabljikama kako biste cijelo ljeto mogli uživati ​​u ogromnim pupoljcima zahtijeva malo više predanosti.

Potreban im je supstrat bogat hranjivim tvarima i zaštita od štetnika. Ne dopustite da se cvijeće osuši ili da se lišće oljušti ili otpadne.

Ispostavilo se da vrtne kraljice ne trebaju manje kraljevsku njegu. Nemojte ih prepustiti sami sebi – prvo provjerite jesu li dobro hidrirani. Da bi pravilno rasle potrebno ih je zaštititi od bolesti i opskrbiti dušikom, fosforom i kalijem. Zahvaljujući ovim sastojcima, ruže će moći ojačati svoj korijenski sustav i proizvesti desetke pupova!

Domaće gnojivo za ruže tajna je mnogih vrtlara.

Koristite Roses 3 u 1 regenerator. Ojačat će, nahraniti i čak poboljšati propusnost tla. Trebat će vam kockica kvasca, žlica šećera i 10 litara tople vode. Prvo izmrviti kvasac i posuti ga šećerom. Pričekajte oko 2 sata. Zatim dodajte vodu, smjesu stavite na zasjenjeno mjesto i prekrijte nekim prirodnim materijalom, ali nikako polietilenom. Morat ćete biti strpljivi jer je najbolje da proces fermentacije gnojiva traje 5 do 7 dana.
Dodatne informacije.

Ulijte ovu mješavinu pod ruže i za tjedan dana će imati nove pupoljke.

Nakon tog vremena, gnojivo za ruže je spremno za upotrebu. Na raspolaganju imate do 10 litara regeneratora, a možete ga i razrijediti – za dolijevanje dovoljna je jedna čaša na 10 litara vode. Vidjet ćete rezultate za samo nekoliko tjedana. Ne zaboravite na gnojidbu. Zalijevajte svoje ruže regeneratorom samo jednom u dva tjedna, nikako češće. Inače će doći do prekomjernog razvoja korijenskog sustava.

Ulijte ovu mješavinu pod ruže i za tjedan dana će imati nove pupoljke.

Koliko često zalijevati ruže?

Tajna pravilnog zalijevanja ruža ukorijenjena je u pravilu – rjeđe, ali obilnije. Ruže su cvijeće čiji je korijenski sustav duboko razvijen. Ako ih ne zalijevate dovoljno, voda neće doći kamo treba (čak i ako to radite često). Jednom tjedno temeljito zalijevajte.