Više od 50 tisuća mladih i 500 svećenika iz cijelog svijeta očekuje se na ovogodišnjem Festivalu mladih u Međugorju, piše rtv-hb.com

Molitva, svjedočanstva, procesija, pjesme i klanjanje samo su dio programa ovog duhovnog odmora za mlade, koji će trajati od 1. do 6. kolovoza.

Iako festival nosi naziv Mladifest, okuplja široku publiku, uključujući ljude srednjih godina, starije i djecu, no namijenjen je prvenstveno mladima, navodi župnik fra Zvonimir Pavičić u izjavi za RTV Herceg-Bosne.

„Euharistijska slavlja, klanjanja, kateheze i svjedočanstva, pjesma i ples, sve je to dio programa. Ako netko osjeti da je dobio snagu ili poticaj upravo na Mladifestu, onda smo jako zadovoljni. Što se tiče organizacije, Gospodin nas prati svojom pomoći i sve prolazi u najboljem redu,“ kazao  je Pavičić.

Svjedočanstva će na Mladifestu iznositi ljudi iz raznih zemalja poput Engleske, SAD-a, Hrvatske i Ukrajine, a prijevode će osigurati kulturno-informativni centar Mir Međugorje. Fra Zvonimir Pavičić ističe kako su svjedočanstva koja prikazuju Božji upliv u život pojedinca uvijek vrlo dirljiva.

Vedran Vidović, direktor Informativnog centra Mir Međugorje,rekao je za RTV HB  da će večernji molitveni program i ostali programi Mladifesta biti prenošeni na 18 svjetskih jezika putem YouTube kanala i drugih platformi.

Sudionicima se preporučuje da ponesu Bibliju, krunicu i molitvenik kako bi kvalitetnije iskoristili slobodno vrijeme. Oni koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati, moći će pratiti prijenose uživo putem kanala informativnog centra Mir Međugorje.