Hrvatska je pobijedila Škotsku 2:1, uz golove Igora Matanovića, koji je zabio svoj prvi pogodak za reprezentaciju, i Andreja Kramarića, koji je postigao svoj 30. gol.

Škotska je povela golom Ryana Christiea, no Hrvatska se brzo vratila u igru.

Škotska je povela u 32. minuti kada je Ryan Christie iskoristio lošu intervenciju Luke Sučića i zabio ispod Livakovića.

Igor Matanović izjednačio je samo tri minute kasnije, poslavši loptu kroz škotske noge u mrežu, što je bio njegov prvi gol za reprezentaciju.

U 70. minuti, Andrej Kramarić donio je preokret zabivši nakon odbijene lopte, čime je Hrvatskoj osigurao vodstvo 2:1.

Škotska je šansu za 2-2 imala u 90. minuti. Nakon lijepe akcije Che Adams je pokušao lob udarcem, ali nije bio do kraja precizan. Hladni tuš dogodio se u 95. minuti. Zajedničkim snagama su Adams i Jakić zatresli hrvatsku mrežu i uslijedilo je veliko gostujuće slavlje. No, nakon nekoliko minuta VAR pregleda pogodak je poništen zbog zaleđa, a Hrvatska je upisala drugu pobjedu u skupini.

U ovoj skupini kasnije tijekom subote će ogled trećeg kola odigrati Poljska i Portugal.

Hrvatska će u utorak od 20.45 sati gostovati kod Poljske gdje igra utakmicu četvrtog kola. Ranije u skupini Hrvatska je Poljsku pobijedila u Osijeku 1-0.

U grupi, Hrvatska i Portugal imaju po šest bodova, dok Škotska ostaje bez bodova.

Zbog ozljeda nisu igrali Stanišić i Juranović, a Kovačić je propustio utakmicu zbog privatnih razloga.

Marcelo Brozović (31) 14. kolovoza objavio je da se povlači iz hrvatske reprezentacije, odlučivši ne sudjelovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Ligu nacija. S reprezentativnom karijerom završava s 99 nastupa i sedam golova, a danas se službeno oprostio na utakmici sa Škotskom na Maksimiru.