Saslušanje Srđana Janković (50), jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić, završeno je u utorak u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, nakon čega je Janković ubrzo vraćen u zaječarski pritvor.

Kako Kurir piše, on je izjavio kako ne zna ništa o ubojstvu djevojčice.

"Ja toga dana djevojčicu uopće nisam vidio, zapravo je nisam vidio nikada u životu", izjavio je navodno Janković na saslušanju.

Kako dalje piše Kurir, postavljeno mu je oko stotinu pitanja i na sva je odgovorio.

Janković je, podsjetimo, dovezen u zaječarsko tužiteljstvo sa lisicama na rukama i nogama, i to u pratnji jednog policajca, nekoliko minuta prije početka saslušanja koje je bilo zakazano za 10 sati.

Podsjećamo, djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. ožujka kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko polje, da bi nakon nekoliko dana danonoćne potrage za njom, isplivala jeziva vijest, odnosno da je mala Danka ubijena. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica radnici JKP "Vodovod" Bor. Dragijević je na saslušanju priznao da je počinio zločin, kada je i otkrio da su mu u sakrivanju tijela pomogli otac i sada već pokojni brat Dalibor Dragijević.

S druge strane, Janković se sve ovo vreme branio šutnjom, da bi 17. travnja došlo do značajnog preokreta, kada je odlučio da prvobitno promijeni svog branitelja, jer je bio nezadovoljan njegovim načinom branjenja. Jankovića sada brani odvjetnik Živadin Bogdanović, a reklo bi se da su ovo vreme iskoristili kako bi spremili obranu, kada je osumnjičeni za djevojčičino ubistvo ipak riješio da progovori.

Inače, rađeno je i psihijatrijsko vještačenje obojice osumnjičenih za ovaj svirepi zločin, koje se obavlja inače u Specijalnoj zatvorskoj bolnici koja se nalazi u Beogradu. Trajalo je točno 20 dana, nakon čega su oni vraćeni u pritvorsku jedinicu u Zaječaru.

"Psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića je završeno, a zaključak vještaka je da su obojica uračunljivi. Stručnjaci koji su prethodno sa njima obavili niz razgovora i testova u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu utvrdili su da oni ne pate od duševnih bolesti ili nekih drugih poremećaja i da su sposobni da razumiju težinu svojih djela i njihov značaj", rekao je izvor tada za Kurir.