Bliži se jesen. Poznatije je kao razdoblje pospremanja i tišine u vašem vrtu. Međutim, postoje određene vrste povrća koje, paradoksalno, bolje rastu ako ih kasnije počnete uzgajati.

Ili, ukratko, dobro se drže i dobro se zabavljaju, čak i ako je vani hladno, ponekad pada kiša i puše vjetar. Dakle, koje se povrće može saditi i uzgajati čak iu hladnoj jeseni?

Prvo se nudi tvrdo povrće koje je pogodno i za salate i za pizzu. Ovo je rikula. U jesen se rukola osjeća bolje nego u vrućem ljetu. Najprije posijajte šaku sjemenki, dovoljno je 5 zatim možete posaditi hrpu sadnica, razmak između kojih treba biti oko 20 centimetara. A čim lišće postane dovoljno veliko, možete sretno započeti berbu. Zatim nastavite s rezanjem dok ponovno ne procvjetaju u proljeće.

Rotkvice su jedno od najbrže rastućih povrća. Ako ih posadite u jesen, već za nekoliko tjedana moći ćete uživati ​​u bogatoj berbi.

Rotkvice su još jedno povrće koje se može saditi i u jesen. Rotkvice su poznate kao vrlo izdržljivo povrće koje ni uz povremene padaline ne stvara probleme.

Posadite ih u redove, zimske sorte neka budu na razmaku od 15 centimetara. Rotkvice također mogu dodati lijepe boje vašem tamnom jesenskom vrtu. A najbolji dio je to što će za nekoliko tjedana narasti i biti spremni za žetvu.

Sadimo u jesen, a beremo u proljeće

Luk je odličan izbor za sadnju povrća u jesen. Njihove zimsko otporne sorte siju se u redove udaljene oko 15 centimetara kako bi imale dovoljno prostora. Zimski otporne sorte idealne su za sadnju u jesen jer prežive cijelu zimu. Oni će ostati niski zimi i ponovno postići normalan rast u proljeće. Dobit ćete brzu i bogatu žetvu.

Općenito, luk je spreman za žetvu kada mu lišće počne žutjeti i padati na tlo. To će se dogoditi u proljeće ako ih posadite u jesen.

Posljednje povrće koje možete posaditi u jesen je češnjak

Posadite pojedine klinčiće u zemlju koja ima finu i mrvičastu strukturu. Između pojedinih sadnica treba biti razmak od 10 centimetara, a između redova oko 15 centimetara. Ako nema mrazeva kao u Sibiru, češnjak će preživjeti zimu i za šest mjeseci ćete imati bogat urod.