Pripadnik Žandarmerije M. J. ustrijeljen je samostrelom u vrat ispred veleposlanstva Izraela u Beogradu u subotu ujutro, a njegov napadač je preminuo od zadobivenih ozljeda nakon što je napadnuti policajac uzvratio paljbu.

Teroristički napad

Pripadnik Žandarmerije je operiran u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, a ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je riječ o terorističkom napadu, prenosi Radiotelevizija Srbije.

"Zajedno sa sigurnosnim službama gledamo da povežemo čitav taj slučaj. Ne bih sada dodavao neke detaljne informacije, ali kao što ste i vi sami objavili, neke sumnje su već prisutne. Indicije postoje da je riječ o osobama koje su već poznate sigurnosnim službama, a riječ je o vehabijskom pokretu. Ali, kažem još jednom, to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo ono što tužiteljstvo radi", rekao je Dačić.

Govoreći o samom napadu, Dačić je rekao da je napadač više puta prilazio pripadniku Žandarmerije koji je bio u policijskoj kućici kako bi mu postavljao pitanja.

Napadač imao nož

"Prilazio je više puta policajcu, pitajući ga gdje je muzej, na šta je on odgovorio 'ne znam koji muzej je ovdje u blizini, nema nikakvog muzeja' i tako dalje. Onda se ponovo vratio, otvorio vrata kućice i iz kese koju je nosio sa sobom izvadio samostrel i pogodio ga samostrelom u vrat", rekao je Dačić.

Srbijanski mediji navode kako je pripadnik Žandarmerije više puta pogodio napadača koji je potom preminuo.

Dačić je rekao i da su se nadali da će napadač preživjeti kako bi mogli saznati više informacija o pozadini napada.

Dodao je i da je napadač sa sobom imao i nož.

Službe rade na daljnjem rješavanju slučaja.


Bljesak.info