Napad na operativce Hezbolaha pomoću pagera "savršeno je uspio", izjavila je Sima Shine, bivša voditeljica istraživanja i analize izraelske obavještajne agencije Mosad.

Shine je rekla za Sky News da je detonacija pagera bila "kombinacija tri elementa koji su savršeno funkcionirali". Ti elementi su, prema njenim riječima, "obavještajni podaci, tehnologija i operativne sposobnosti". "Kombinacija ta tri faktora učinila je ovu operaciju uspješnom." Ona tvrdi da je operacija bila "usmjerena na operativce Hezbolaha, a ne na civile".

"Mislim da, kada pogledate velik broj ozlijeđenih ljudi, shvatite da je operacija bila vrlo precizna i usmjerena samo na operativce Hezbolaha, a ne na civile. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo u dva slučaja smrti djece, ali to nije bila svrha."

Glavni razlog za napad bio je osigurati da veliki broj članova Hezbolaha "ne može sudjelovati u borbi i da bude zauzet pomaganjem ozlijeđenima", dodala je.

Također je postavila "veliko pitanje" o tome zašto je iranski veleposlanik ozlijeđen. "Postavlja se pitanje zašto je veleposlanik jedne države uključen u mrežu terorističke organizacije u Libanonu", zaključila je.