Ako vam je dosta upornog pranja kade i slavina, a mrlje od kamenca i dalje ostaju i guši vas miris kemikalija, isprobajte ovaj prirodan način. Naime, jedna od dosta zanemarenih namirnica koja se koristi samo za izradu sokova i narezaka može vam pomoći u sređivanju kuće, a možda i bolje od sredstava na koja ste već navikli. Naravno, govorimo o limuntusu.

Za svjetlucavi sudoper učinite sljedeće: sudoper pospite sodom bikarbonom, prelijte ga sadržajem jedne vrećice limuntusa i preko toga iscijedite pola limuna. Pričekajte nekoliko minuta i nježno istrljajte spužvicom. Isprati vodom.

Limuntus čisti perilicu posuđa

Za čišćenje stroja ulijte vrećicu limuntusa u odjeljak za tablete i pokrenite stroj na standardnom programu pranja posuđa. Iznenadit ćete se koliko je posuđe sjajno i koliko je stroj čist, prenosi Krstarica.

Limuntus čisti kotlić

Često se događa da se kamenac uhvati za dno štednjaka, koje se ne može očistiti običnim deterdžentom. Stoga u kuhalo ulijte 1 litru hladne vode i zagrijavajte je dok ne zakipi, a zatim u prokuhanu vodu dodajte 2 vrećice limuntusa. Promiješajte i ostavite vodu da se potpuno ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prolijte vodu i isperite kuhalo za vodu.