Bijela odjeća uvijek dodaje sjaj slici, a bijela posteljina djeluje posebno čisto i svježe. Međutim, održavanje iskonske bjeline tkanine može biti teško.

Ispostavilo se da ne morate riskirati korištenjem “jakog” izbjeljivača. Jednostavan kuhinjski proizvod pomoći će u izbjeljivanju čak i osjetljivih tkanina bez nanošenja štete materijalu ili perilici rublja (čak će produljiti vijek trajanja potonje). Čak ga i skupe praonice koriste.

Ovaj proizvod omekšava vodu, izbjeljuje bijelo rublje i čuva svjetlinu obojenih tkanina, uklanja tvrdokorne mrlje, neugodne mirise, smanjuje potrošnju praška za pranje rublja, a također čisti i dezinficira perilicu rublja, uklanja kamenac s grijača.

Govorimo o običnom 9% octu. Dodavanjem u različite dijelove perilice tijekom pranja možete riješiti različite probleme. Evo nekoliko trikova.

Za izbjeljivanje odjeće i rublja ulijte 200 ml octa u odjeljak zajedno s praškom za pranje i operite rublje na uobičajeni način. To će ukloniti žutilo, mrlje i “sivilo” s predmeta, čineći ih snježnobijelima.

Ako samo trebate osvježiti rublje i riješiti se neugodnih mirisa, bit će vam dovoljno 50-100 ml octa. Također ga treba uliti u ladicu za deterdžent prije pranja.

Da biste rublje učinili mekšim, umjesto regeneratora možete koristiti ocat.