Potpredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je kako je likvidiran Faton Hajrizi, Albanac koji je ubio policajca u Srbiji.

"Pripadnici policije likvidirali su u okolici Loznice ubojicu policajca", izjavio je Dačić koji se uputio na mjesto događaja.

Podsjetimo, u noći sa srijede na četvrtak u Loznici je ubijen 34-godišnji policajac Nikola Krsmanović, dok je njegov 50-godišnji kolega Vjekoslav Ilić ranjen. Napad se dogodio tijekom rutinske kontrole taksi vozila u kojem se nalazio Hajrizi.

Krsmanović i Ilić su oko jedan sat poslije ponoći na kontrolnom punktu zaustavili taksi vozilo srpskih registarskih oznaka koje im se učinilo sumnjivim. U vozilu su se nalazila dvojica muškaraca, vozač i suvozač.

Policajci su željeli legitimirati muškarce pa je policajac zatražio od Hajrizija da pokaže torbicu. Ovaj je to odbio i zatim zapucao na policajce.

Na licu mjesta policija je pronašla putovnicu osumnjičenog koju su izdale kosovske vlasti na ime Artan Hajrizi (33) i njemačku osobnu iskaznicu.

Međutim, ubrzo se utvrdilo kako je na policajce zapravo pucao Artanov brat Faton, koji je nedavno pobjegao iz zatvora. Faton je tijekom pokušaja bijega koristio putovnicu rođenog brata koju su izdale kosovske vlasti.