U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa zapada, koje će uvjetovati padavine u poslijepodnevnim satima i u noći na nedjelju.

U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg.

Puhat će slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -4 i 2 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 6.

Najviša dnevna temperatura između 8 i 13 stupnjeva, na jugu Hercegovine do 15.

U Sarajevu će u prijepodnevnim satima doći do naoblačenja. Krajem dana se očekuje kiša. Jutarnja temperatura iznosit će oko -2, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

Povećana naoblaka i nadolazeća promjena vremena, uzrokovat će kod osjetljivih osoba tegobe poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima povreda, dekoncentracije i nesanice.

Opća slika će se postepeno pogoršavati sa dolaskom noći.

Savjetuje se da ne pretjerujete s aktivnostima, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C.