Dani Olmo bit će "vruća roba" ljetnog prijelaznog roka, interes za njega je iskazao Manchester City, a sve to promatra i zagrebački Dinamo koji će inkasirati milijune od Španjolčeva budućeg transfera.

Olmo pruža sjajne igre na ovogodišnjem Euru. Trenutno je najučinkovitiji igrač turnira s tri pogotka i dvije asistencije, a s reprezentacijom Španjolske dogurao je do finala ovogodišnjeg Eura te će igrati protiv Engleske, prenosi HRT.

To nije promaklo skautima najvećih klubova pa tako i onih iz Manchester Cityja, prenosi španjolski As.

Trenutna tržišna vrijednost mu je 60 milijuna eura, ali izvjesno je kako će mu cijena dodatno porasti nakon Eura pa će ga klubovi do 20. srpnja, do kad traje rok s trenutačnom vrijednosti igrača, probati dovesti za spomenuti iznos.

Inače, RB Leipzig je izašao u susret Olmu i produžio klauzulu od 60 miliona eura za pet dana zbog nastupa u finalu Eura.

Brojni klubovi unazad nekoliko transfernih rokova imali su želju dovesti bivšeg igrača Dinama, ali on se i dalje zadržao u njemačkom RB Leipzigu s kojim ima ugovor do 2027. godine.

U travnju ove godine spominjalo se kako bi Olmo na ljeto mogao potpisati za Barcelonu, klub u kojem je ponikao i iz kojeg je kao 16-godišnjak stigao na Maksimir, ali poznato je kako se katalonski div ne nalazi u najboljoj financijskoj situaciji te mu je 60 ili više milijuna eura moguće previše.

Interes pokazuju i drugi velikani iz Premiershipa poput Chelseaja i Arsenala, ali i njemački Bayern

Cijeli rasplet oko budućeg transfera Olma prati i zagrebački Dinamo koji će prodajom također zaraditi.

Kupi li netko Olma za trenutnih 60 milijuna eura, Modri će zaraditi oko šest milijuna eura.

Međutim, ne proda li se Španjolac iza 20. srpnja cifra u blagajni Dinama bi mogla biti kud i kamo veća.