Još je malo rano za kiseli kupus, ali zato možemo uživati u dinstanome. Omiljeni prilog uz jela od mesa i jaja može vam poslužiti čak i kao dodatak tjestenini ili riži, no da bi vam ispao najbolje što je moguće, uobičajenom ćete receptu dodati još jedan mali dodatak. Učinit će ga ukusnijim, sočnijim i slađim. Ne, nije riječ o šećeru nego o - jabukama.

Možete dodati jednu ili dvije, sve je stvar ukusa, a ovisi i o količini kupusa koju planirate pripremitoi na ovaj način. Naribajte ih krupno i dodajte kupusu, a dalje postupajte kao i inače.

Ovaj bi vam dodatak mogao riješiti i jedan nezgodan problem koij mnoge muči pri pripremi dinstanog kupusa, a to je žilav ili pretvrd kupus. Do te neželjene pojave dolazi ponajprije zbog toga što kupus nije dovoljno tanko narezan, ali se javlja i kad kupus u nekom trenutku pripreme postane previše suh. Kako bi omekšao i postao baš onakav kakav volite, potrebno mu je nešto tekućine, a nju će osigurati dodatak jabuke koja će za vrijeme dinstanja pustiti svoj sok.

Slobodna Dalmacija