Ako je suditi po vremenu, uskoro nam stiže ozbiljnije zahlađenje, a samim time i drugačija pravila oko brige o našim zelenim ljubimcima. Naš fokus sada će biti na sobnom bilju koje zahtijeva detaljnu i redovnu njegu i brigu kako bi bilo zdravo, lijepo i cvjetalo i pravilno se razvijalo tijekom cijele godine. Prije svega, dobro je još jednom podsjetiti na važno pravilo je da je većim biljkama potrebno 40 %, a manjim biljkama 50-60 % vlažnosti zraka. Vlažnost zraka možete povećati orošavanjem odstajalom vodom sobne temperature u ranim jutarnjim satima ili postavljanjem raznih posuda s vodom na grijaća tijela kako bi se povećala vlažnost zraka u prostoriji.

No, mimo toga, važno je i otkriti da postoji trik kojim se služe profesionalni cvjećari kako bi biljke i cvijeće bili zdravi cijelu godinu. Pa što rade? Odgovor - ricinusovo ulje. U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu žlicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka.

A koliko često treba to raditi?

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, onda jednom godišnje zalijevajte cvijeće ovom otopinom. Ako cvjeta kontinuirano, jednom mjesečno zalijevajte cvijeće ovom vodom.