Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas za RTRS kako ''ekspanzija bošnjačke političke laži u stalnom porastu'', a sve je, kaže, krenulo ''s bivšom ministarkom vanjskih poslova iz Stranke demokratske akcije, Biserkom Turković''.

Likvidacije

Dodik je gostujući u Jutarnjem programu RTRS rekao da je "SDA razvila opasnu strukturu s bivšim direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem, koja je išla čak do te mjere da su pravili spiskove nepodobnih za likvidacije".
 


"Mi i ne očekujemo da će se njihova politika promijeniti prema nama", rekao je Dodik i istaknuo da zna da je za bošnjačku politiku Republika Srpske neprihvatljiva.

"Oni svako jutro ustaju s mržnjom prema Republici Srpskoj, šta toga dana donijeti loše, pa tek onda ih grije ljubav prema BiH. Sustav u BiH je takav da vi ne možete puno da birate i taj sustav je neodrživ", rekao je.

Naveo je i da stranci utječu na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH.

"Osnovna primanja Christiana Schmidta su 24.000 eura, pa odvojen život još 8.000 eura, pa ne plaćate porez na plaću, i sve ostale privilegije koje ima ukupno izađu na 40.000 eura. Takvu plaću nema ni jedan visoki dužnosnik Europske unije", naveo je Dodik i ponovio da Republika Srpska nema ni jedan jedini perspektivni razlog da ostane u BiH.

Hibridni rat protiv RS

Istaknuo je da Zapad vodi hibridni rat protiv RS.

"Mi smo za njih stalno pred bankrotom. Ako je to točno, onda smo mi prvaci prevladavanja problema, jer nikako da bankrotiramo. Sve je to apsolutna laž. Mi smo najmanje zadužena republika u okruženju. Laž ne može da bude održiva politika. Јadno je to američko Veleposlanstvo kada se mora služiti time", naveo je Dodik i istaknuo da RS u ovom trenutku ima najveći broj zaposlenih radnika, 298.000.
 


Dodik je rekao kako je ''svijet u neredu'', ali da se uspjela ''očuvati važnost Republike Srpske''.

''Od Ukrajine, pa do Gaze, problemima u Јužnom moru, Tajvana i Kine. Sve to utječe i na naš prostor. Europa je krenula sa isporukom deka za izbjeglice do Ukrajini, a završila je sa dalekometnim granatama. Europa nema danas ni jednog snažnog lidera, koji ima autoritet, kao što je to ne tako davno bila Angela Merkel'', navodi Dodik.

Zapad i namjere

Dodao je i kako se ''Rusija morala braniti'', te da ''Zapad danas brani komunističke granice''.

''Zapad uvijek skriva prave namjere. Pitanje je što bi dobili kada bi uveli sankcije Rusiji. Izgubili bi velikog prijatelja, a s druge strane još veće i teže zahtjeve. Mi uvijek možemo računati na dvije stalne članice Vijeća sigurnosti od mogućih pet. To su Kina i Rusija. Malo li je'', rekao je Dodik i dodao kako se ''za Srpsku zna mnogo više nego ranije''.