Nakon završetka turnira 3x3 MaxBet Rama 2024 - "Davor Ivančić Dačo" tradicionalno u mjestu Klanac kraj Ramskog jezera tijekom dana, 12.08.2024. okupili su se igrači svih selekcija HKK Rama, te bivši košarkaši i prijatelji kluba.

Nakon malonogometnog turnira košarkaša gdje je sudjelovalo četiri tima intenzivno druženje je nastavljeno za stolom gdje je bio serviran obilat roštilj i piće. Fešta uz prigodnu glazbu je potrajala sve do iza ponoći po već starom dobrom običaju kada se prijatelji košarkaši sastanu. Klub HKK Rama je  organizirao i snosio sve financijske troškove ovog skupa na čemu se osobno i u ime Streetball Rama stranice zahvaljujem.

Uz nazočnost velikog broja aktivnih košarkaša i osoba ipak moram izdvojiti dva Ramca: višestrukog pobjednika Streetball Rama turnira Stjepana Džidžića i prvog pobjednika Iliju Franjića koji su ovom prigodom došli iz Zagreba. Od stare garde košarkaša uz Džidžića i Franjića tu su bili nazočni još: Ante Džolan Suvi, Ivan Iličić, Ivica Čuljak, Toni Burić i legendarni Ivica Vukoja koji je alfa i omega za sve što se tiče košarke u Rami. Uz suca Iliju Mišuru, kapetana Antu Ćališa i mlađe trenere Rame: Miju Knježević, Anića i Ćavar svakako trebam spomenuti gospodu; Grozdiće, Tomiće, Buriće, Džolane, Knježeviće, Vukoje, Zelenike, Škarice, Bošnjake, Belju, Fofića, Meštroviće, Kapčevića, Đođu, Jozića, Cvitanovića, Vučemila, Miličevića itd... (Uz ispriku onima koje sam slučajno zaboravio spomenuti!)
 


Dakle 30 godina je kako postoji HKK Rama i zbog toga sam izdvojio na početku baš te veterane kluba koji su bili u sastavu ranih devedesetih godina prošlog stoljeća. Raduje nas činjenica da unatoč maloj bazi HKK Rama ima talenata i treninzima stvara godinama niz perspektivni košarkaša. Ono što slijedi u narednom periodu je to da bi se trebalo u potpunosti precizirati i dogovoriti u okviru proslave dana općine Prozor-Rama službeno obilježavanje 30. obljetnica HKK Rama, kluba koji je ostvario niz fantastični rezultata te između ostalog i ovim primjerima uspješne organizacije 22. Streetball Rama turnira i niza fešti dokazao o postojanju jednog po mnogima velikog športskog kolektiva kojim se može diviti i ponositi cijela Rama.

Ivica Čuljak