Na nekoliko graničnih prijelaza prema Hrvatskoj trenutno su zabilježena duga zadržavanja.

Najviše problema ima na prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, gdje su vozači primorani čekati duže nego obično.

Radovi na cestama i deminiranje usporavaju promet

Zbog radova na sanaciji kolnika na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, promet je obustavljen do 8:00 sati. Promet će biti ponovno obustavljen u ponedjeljak 26.8.2024. godine od 8:00 sati do utorka 27.8.2024. godine do 8:00 sati. Tijekom radova, promet se odvija usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Deminerski radovi na dionicama Tuzla – Čelić (mjesto Lopare) i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća uzrokuju povremene obustave prometa u trajanju do 30 minuta, nakon čega se promet pušta na 15 minuta.

Sanacijski radovi i ograničenja prometa

Sanacijski radovi su aktualni na više magistralnih puteva, uključujući Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Olovo-Semizovac. Na putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, promet je ograničen za vozila do 30 tona, dok je za teža vozila promet potpuno obustavljen.

Promjene na graničnim prijelazima

Granični prijelaz Krstac (put Gacko-Nikšić) otvoren je za putnički promet do kraja kolovoza. Na prijelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je promet za vozila iznad pet tona. Teretna vozila preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Gdje su najveća zadržavanja na granici?

Najduža zadržavanja na izlazu iz BiH trenutno su zabilježena na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim prijelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Stanje na granicama podložno je promjenama, a vozači se savjetuju da provjere situaciju putem kamera na web stranici bihamk.ba.