Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja, priopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Do kraja kolovoza, za putnički promet je otvoren granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U znak počasti prema svim žrtvama srebreničkog genocida, jutros u 08 sati iz Bihaća prema Srebrenici kreću biciklisti, a nešto kasnije i maratonci. Prvi dan kretat će se preko Bosanskog Petrovca, Ključa, Mrkonjić Grada i Jajca, gdje će prenoćiti. Mole se svi vozače koji se budu kretali pomenutom dionicom da u trenutku prolaska pored biciklista i maratonaca budu maksimalno oprezni.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na cestu preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacijski radovi aktuelni su i na magistralnim cestama: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.