Osnovna škola Marka Marulića Prozor obilježila je Dane  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Svečanost je upriličena u  prostoru središnje OŠ Marka Marulića. Program je započeo pozdravom govorom voditeljica i ravnatelja škole Tihomir Marić koji je i otvorio samu manifestaciju. Školski zbor Djeca Rame nazočne je počastio s dvije prigodne pjesme, a učenice i učenici su izrekli tri recitacije o kruhu. Župni vikar vlč. Ivan Mijać blagoslovio je nazočne i jela.

Po završetku predstavljanja donijetih plodova i slastica, uslijedilo je druženje nazočnih i kušanje istih.

Ova hvalevrijedna manifestacija održava se već duži niz godina u organizaciji OŠ Marka Marulića Prozor, a uz svesrdnu pomoć roditelja i drugih institucija.

Svakako treba zahvaliti roditeljima i svima onima koji su osmislili, pripremali i realizirali ovogodišnje obilježavanje.

Nakon završetka manifestacije dio učenica, s vjeroučiteljima i časnom sestrom Anđelinom Perić, SMI, posjetili su ljude u potrebi koji stanuju u zgradi za socijalno ugrožene osobe u uručili im dio kolača.

Osim ovoga obilježavanja, maleni polaznici Područnog odjela Lug, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama, u ponedjeljak 14. listopada, tijekom radionice pripremali su i pekli raznovrsne slastice.

OŠ Marka Marulića Prozor