Proteklog vikenda, HPD “Rama” bilo je domaćin  planinarima iz PD Susedgrad iz Zagreba.

Planinari iz PD “Susedgrad”,  bili su u trodnevnom posjetu Rami. Tom prigodom za njih je organiziran uspon na Idovac. Kako je već bilo dogovoreno, u jutarnjim satima započeo je uspon od doma Dive Grabovčeve na Zahumu.

Sunčano jutro obećavalo je povoljne uvjete za usponu na Idovac, najviši vrh planine Raduše, ipak, kako su vrijeme i uspon  odmicali, vremenske prilike su se mijenjale i na nebo su se navukli tamni oblaci, koji su na samom vrhu donijeli kišu i jak vjetar koji nije dopuštao dulje zadržavanje.
Kiša, vjetar i pojačan osjećaj hladnoće, ubrzali su ono što je nekako uobičajeno na kraju svakog uspona, razgledanje, fotografiranje, promjena odjeće...

Vremenske prilike, ubrzale su povratak prema Zahumu.

Spuštanjem u niže predjele, vremenske prilike postale su povoljnije i sunce se opet vratilo... Nakon dolaska na početnu točku, slijedio je odlazak na Umnu glavu i očaravajući pogled na Ramsko, Sljedećeg dana,  planinari iz Zagreba iskoristili su za turistički obilazak Ramskog jezera, posjet Franjevačkom samostanu, Etnografskom muzeju...

Svako domaćinstvo do sada, donijelo je nove ljude, nova poznanstva, što nije izostalo niti ovaj put. Aktivnosti članova HPD “Rama” proteklih godina na planini Raduši, pokrenuli su brojne dolaske ne samo na Radušu, nego i na ostale ramske planine. U vremenu pred nama, trendovi će se sigurno nastaviti.