U prepunoj dvorani Kulturno sportskog centra u Prozoru održan je Središnji predizborni skup HDZ-a BiH Rama.

U Rami je vrijeme odavno za promjene. Sadašnjost i budućnost Rame želi osobu koja će napraviti zaokret, otvoriti Ramu, vratiti je na pravi put, kako ne bi bila izolirana poput otoka, nego mjesto poželjno za život.

Taj put osigurava jedino kandidat HDZ-a BiH Rama za načelnika, g. Slavko Bilić uz kandidate za Općinsko vijeće predvođene nositeljem liste, g. Antom Pavličevićem.

Projekti i planovi HDZ-a BiH u Rami dobit će maksimalnu podršku s viših razina.

Nositelj liste HDZ-a BiH Rama g. Pavličević u svom govoru naveo je kako je od 2008.g. potrošeno 327 milijuna maraka, a s  ovakvim vodstvom i stanjem u Rami bolje bi bilo da Rama nije nikako načelnika imala. Svima je dosta ovog svila u Rami. Sva okolna mjesta su više razvijena od ramskog kraja, iako općina ima najveći proračun. Dotaknuli smo dno, ne može gore biti. Trenutni načelnik i Ilija Cvitanović su prsti iste ruke, doveli su toga općinu da bude najtužnija.
 


U prigodnom govoru g. Bilić je naveo sadržaj planiranog programa stranke. Druge stranke u Rami nisu pokazale svoj program, samo je HDZ BiH to uradio. Ramu treba otvoriti. Treba ramske poduzetnike i obrtnike podržati i pomoći a ne ramski novac davati drugima. Ponovno je istaknuta zabrana gostovanja na Radio Rami.
 


Prisutnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HNŽ-a, g. Ludvig Letica. Dao je maksimalnu podršku i istaknuo snagu zajedništva Hrvatske demokratske zajednice od samih početaka. Nikad ovako Rama podijeljena nije bila, tri hrvatske stranke. Ramu treba vratit pravoj stranci; HDZ-u BiH.

Pozdrave i podršku predsjednika Hrvatske demokratske stranke BIH i HNS-a, dr. Čovića prenio je g. Vedran Škobić, federalni ministar pravde. Naveo je potrebu otvaranja Rame kako bi išla ukorak s drugim gradovima, a ne bila poput zatvorenog i izoliranog mjesta. Otvaranjem Rame pružaju se velike mogućnosti razvoju Rame.

Uz pjesmu „Bože, čuvaj Hrvatsku“ uz glazbenu pratnju magistre Biljane Glibo i vokalnu izvedbu gđe Katarine Zadro službeni dio programa je završen u pozitivnom ozračju uz pjevanje svih prisutnih.

Druženje je nastavljeno uz domjenak.

HDZ BiH Rama