Ako u svome domu nemate sušilicu za rublje onda jesen i zima mogu biti poprilično izazovna razdoblja za vas. Duge, hladne i vlažne noći ponekad su razlog da se vaše rublje mora sušiti nekoliko dana, nakon čega poprimi neugodan miris i odmah je spremno za ponovno pranje.

Alix Byrne iz Glasgowa na društvenim mrežama je objasnila kako već godinama muči muku sa sušenjem rublja jer živi u malom jednosobnom stanu i nema ga gdje staviti sušiti. Međutim, jednog dana se dosjetila odličnog trika koji je promijenio sve.

Nakon što je rasporedila rublje po stalku za sušenje, uzela je veliku plahtu s gumicom za krevet i navukla je preko stakla za sušenje te stavila blizu radijatora. Ubrzo je shvatila kako plahta čuva topli zrak i tako je omogućila da se rublje osuši u samo dva sata.
 


,,Pokušavala sam smisliti gdje ću staviti plahtu da se osuši, osim na vrata od kuhinje, gdje bi se povukla miris hrane. Obično držim stalak za sušenje pored radijatora, posebno zimi, i pomislila sam zašto ne bih stavila plahtu preko njega, krajeve navučem na radijator i ispod nogica stalka. Tako sav topao zrak iz radijatora ide na rublje i osuši ga brzo", ispričala je Alix za Daily Mail kako je došla na ovu ideju.

Ljudi je zanimalo stvara li se tako vlaga, ali Alix je objasnila kako pazi da plahta ne prekrije stalak potpuno i da uvijek ostane mjesta gdje zrak izlazi i grije sobu. Ako vas ipak brine vlaga, malo odškrinite prozor ili uključite odvlaživač zraka.