Soda bikarbona odlična je za rajčice, a iskusni vrtlari imaju određene trikove kako bi plod bio sočniji.

Kako je sve toplije, mi se više posvećujemo sađenju cvijeća ili postavljanju temelja za bogate žetve voća i povrća iz vrta. Kod nekih sorti, posebno kod rajčica, to ne funkcionira uvijek kako treba. Tu je, naravno, dobrodošla pomoć s interneta.

Sadite rajčice horizontalno na zemlji!

Rajčica raste vertikalno, ali stvarno dobar trik je da raste horizontalno. Zašto? Pa to pomaže biljci da razvije mnogo jači i širi korijenski sustav. Važno je da listovi koji su na vrhu biljke ostanu iznad tla.

Pospite sodu bikarbonu po zemlji

Soda bikarbona je neka vrsta tajnog oružja koja osigurava da rajčica raste dobro! Kada je biljka porasla oko 2,5 cm, 4 žličice treba posuti oko biljke, ali vodite računa da ne dohvati biljku. Već nakon dva dana vidjet ćete promjene jer se zemlja alkalizira. Proces možete ponoviti neko vrijeme prije same berbe. Soda bikarbona je ta koja će smanjiti kiselost zemljišta i da rajčica bude ukusnija.

Kako se riješiti ptica koje jedu rajčice?

Ne znamo samo mi ljudi da je rajčica stvarno ukusna. Čak i ptice u našim vrtovima to znaju odlično. Da biste ih spriječili da jedu rajčice ostavite posudu s vodom pored same biljke. Tako će ptice moći da ugaasiti žeđ, bez potrebe da pribjegavaju zrelim plodovima a tako će ostati više za vas.

Posadite prezrelu rajčicu ponovo

Još jedna sjajna ideja je da posadite prezrelu rajčicu. Da, stvarno radi! Prije nego što bacite ovakvu rajčicu, trebalo bi ju koristiti za nešto praktičnije. Isijecite rajčicu na kriške i stavite je u zemlju u saksiju. Nakon toga dodajte malo zemlje na sam vrh. Trebat će joj 1-2 nedjelje da ponovo poraste, a nakon togaa ju možete presaditi.

Dakle, ovog ljeta nema prepreka za najbolji prinos rajčice.

Krstarica