Šest tijela pronađeno je u podzemnom tunelu u području Rafaha na jugu Pojasa Gaze i prebačeno u Izrael, objavila je izraelska vojska na Telegramu.

Svih šest osoba oteto je tijekom terorističkog napada Hamasa na južni Izrael 7. listopada prošle godine, priopćila je vojska.

Prema glasnogovorniku vojske, ubili su ih oni koji su ih zarobili malo prije nego što su njihova tijela pronađena.

Među žrtvama je i američko-izraelski talac Hersh Goldberg-Polin, rekao je američki predsjednik Joe Biden u izjavi.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je izjavu rođaka Goldberg-Polina, u kojoj su objavili smrt svog "voljenog sina i brata".     

“Ja sam slomljen i ogorčen”, rekao je Biden, dodajući da će on i ostali Amerikanci u svojim molitvama misliti na njegove roditelje, prenio je Times of Izrael.

''Lideri Hamasa će platiti za ove zločine, budite sigurni. Mi ćemo nastaviti neprekidno raditi na sporazumu da osiguramo oslobađanje preostalih taoca'', kazao je američki predsjednik.   

Obitelj Goldberg-Polin potvrdila je smrt svog sina u objavi na Facebooku i zahvalila svima na ljubavi i podršci.

Hersh Goldberg-Polin, koji je rođen u Kaliforniji, otet je dok je pokušavao pobjeći od terorista koji su upali na festival Nova u listopadu prošle godine, a u eksploziji granate raznesena mu je ruka.

On se video na jednom propagandnom snimku Hamasa snimljenom u travnju ove godine.

ripadnici palestinskog Hamasa su neposredno pre dolaska izraelske vojske brutalno ubili šestoro talaca čija su tela pronađena u tunelu u području Rafe, u Pojasu Gaze, saopštio je danas

Glasnogovornik izraelskih oružanih snaga IDF Danijel Hagari rekao je kako su ih, prema prvim procjenama, ''teroristi Hamasa  brutalno ubili nedugo prije nego što smo mi stigli do njih''.

''Ova teroristička grupa ih je otela 7. listopada prošle godine. Njihova tijela su pronađena tokom borbi u Rafahu, u jednom tunelu oko kilometar od tunela gdje smo spasli taoca Farhana al-Kadija pre nekoliko dana'', rekao je Hagari na press-konferenciji.

Dodao je da se, otkako je nađen Farhan, pripadnici izraelske vojske trude ''djelovati još pažljivije nego inače pošto postoje saznanja da u tom području možda ima još taoca'', prenio je Times of Izrael.

''Mi nismo imali točnu informaciju o lokaciji taoca'', rekao je Hagari, dodajući da su oružane snage vodile borbu sa operativcima Hamasa u oblasti koja se nalazi upravo iznad tunela.