Izraelski ministar obrane Yoav Gallant izjavio je da Izrael "pobjeđuje Hezbolah" i "uništava ga u svim selima duž granice".

Cilj je, navodi Gallant, "potpuno očistiti područje" kako bi se zajednicama na sjeveru Izraela omogućilo da se vrate svojim domovima i "ponovno izgrade svoje živote".

Dodao je da je "Hezbolah u kolapsu" dok ga izraelske snage napadaju u Bejrutu, Nabatiehu, Tiru i drugim mjestima.

Netanyahu će održati sastanak sigurnosnog kabineta

Izraelski mediji javljaju da će Benjamin Netanyahu sazvati sastanak sigurnosnog kabineta za večeras u 19:30 sati po lokalnom vremenu (17:30 po britanskom) u Tel Avivu. Sastanak će se održati u vojnom stožeru Kirya, potvrđeno je iz ureda jednog od ministara za The Times of Israel.

Nisu objavljeni detalji o dnevnom redu sastanka, ali je istaknuto da se Izrael "nastavlja pripremati za napad na Iran" kao odgovor na raketni udar.

Hamas: Preko 40 tisuća mrtvih Palestinaca u godinu dana

Prema najnovijem izvješću, zdravstvena ministarska vlast u Gazi, koju vodi Hamas, navodi da su u posljednja 24 sata poginula 84 čovjeka, a 158 ih je ozlijeđeno. Ukupan broj Palestinaca koji su izgubili život od početka izraelske vojne ofenzive 7. listopada prošle godine sada iznosi 42.603, dok je 99.795 drugih ozlijeđeno.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je ranije ovog tjedna da će se borbe nastaviti dok se ne vrate preostali taoci.