Nogometaši Real Madrid pobjednici su europskog Superkupa nakon što su u Varšavi pred 56.402 gledatelja pobijedili Atalantu sa 2-0 osvojivši rekordni, šesti put ovo natjecanje.

Real je pobjedu izborio u drugom poluvremenu golovima Federica Valverdea (60) i novog kapitalnog pojačanja Kyliana Mbappea (69).

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je zaigrao od 77. minute, osvojivši 27. trofej u Realovom dresu čime je postao najtrofejniji igrač u povijesti "Kraljevskog kluba".

Podsjetimo, europski Superkup se igra od 1973. godine, a prvi pobjednik je bio Ajax koji je u dvije utakmice pobijedio Milan.

Do 1999. je to bio okršaj pobjednika Kupa prvaka i Kupa pobjednika kupova, a od 2010. za trofej se bore pobjednik Kupa/Lige prvaka i pobjednik Kupa UEFA/Europske lige.

Atalanta, koja je u svibnju osvojila svoj prvi europski trofej u povijesti kluba, nadala da će postati prva talijanska momčad koja je osvojila Superkup nakon Milana 2007. godine, kojeg je tada vodio trenutni Realov trener Carlo Ancelotti.

Međutim, individualna kvaliteta Reala, njihov timski duh i odličan pristup igri u drugom poluvremenu, srušili su sve nade Božice da može podići pehar pobjednika Superkupa.

Kraljevski klub će ove sezone imati priliku za još dva "dodatna" trofeja: španjolski Superkup (siječanj 2025.) i Svjetsko klupsko prvenstvo (prosinac 2024.).