Mato Galić i Mara rođena Džalto obilježili su zlatni jubilej - 50 godina zajedničkog bračnog života. Njihova priča započela je u jesen 1974. godine, kada su se vjenčali u župnoj crkvi na Gračacu. Šest godina kasnije, 1980., preselili su se u Prozor gdje su zajedno s Matinim bratom gradili svoj dom, a kroz godine su se suočavali s brojnim izazovima.

U tom razdoblju obitelj je brojala četrnaestero djece pod jednim krovom. Mato je s obitelji ostao u Rami, dok je njegov brat sreću tražio u Njemačkoj. Uz puno truda i žrtve, Mato je u Rami razvio svoj privatni posao, stvorivši malo "carstvo" prepoznato i izvan lokalnih granica.

"Život nikada nije bio jednostavan, ali danas slavimo ono lijepo – naših 50 godina uzajamne tolerancije, poštovanja, žrtve i ljubavi," kazali su supružnici, naglasivši kako im je vjera bila vodilja kroz životne izazove.

Danas, s četvero djece i desetero unučadi, Mara i Mato planiraju provesti ostatak svog života u zdravlju i veselju. Svojoj djeci, ali i mladima, poručuju da je najveća nagrada brati plodove ljubavi te ih ohrabruju da ustraju, budu hrabri i njeguju svoju djedovinu.