Iako je manifestacija najavljena tek za nešto više od mjesec dana (28. listopada), sasvim je izvjesno da će dobiti novog vlasnika Zlatne lopte. Nakon godina dominacije Messija i Ronalda koju se tek uspjeli prekinuti Luka Modrić i Karim Benzema, prestižna nagrada bi trebala završiti u rukama još jednog igrača Real Madrida - Viníciusa Júniora. Barem tako tvrde mediji u Španjolskoj.

"Brazilac je u potpunosti zaslužio etiketu najveće zvijezde na ceremoniji u Parizu 28. listopada. Nije mu bilo lako dosegnuti vrh nogometnog svijeta", piše Marca.

Na naslovnici tiskanog izdanja, pak, stoji njegova fotografija i naslov: "Svi putevi vode do zlata". Imaju li Španjolci "dojavu" ili se, ipak, radi tek o nagađanju, znat ćemo za 34 dana.

U podnaslovu teksta, Španjolci navode da Vinícius već zna da ga čeka prestižna nagrada. Ujedno, na kraju teksta, navodi se da mu počast sprema odati i Nike, njegov sponzor, koji će mu pripremiti zlatne kopačke, a brazilski ofenzivac trebao bi biti središnja figura u njihovoj trgovini u centru Madrida, koja se ponovno otvara samo dva dana nakon dodjele Zlatne lopte.