Ministar hrvatskih branitelja, Predrag Matić, na Novoj TV je s mnogo gorčine i gnjeva komentirao izborne rezultate i činjenicu da je Josipović izgubio s malom razlikom.

''Presudit će glasači u nama susjednoj Bosni i Hercegovini i to mi je neshvatljivo. Ispada da će odlučiti upravo tih dvadesetak tisuća glasova iz BiH. To je, nažalost, tako. Ja ne bih nikada htio odlučiti izbore, primjerice, u Argentini.  Podsjećam da je Željko Kerum svojedobno pobijedio u Splitu jer su Splićani htjeli malo promjene. No, posljedice Kerumove vladavine trpjet će još godinama. Ne bih htio biti zloguki prorok i prognozirati da će se tako nešto dogoditi i građanima Hrvatske'', izgovorio je u programu Nove TV ministar branitelja, falsificirajuči tako činjenicu da je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila i bez glasova iz Bosne i Hercegovine (kada je prešla u vodstvo velika većina glasova iz BiH nisu bili prebrojani).

Na opasku novinarke da to baš i nisu prigodne riječi, jer birači u Bosni i Hercegovini imaju zakonsko pravo glasati na izborima, Matić je dodao da je to točno, ali da on samo iznosi svoje mišljenje.

Mislav Bago i njegovi gosti u studiu (Ruža Tomašić i Mirela Holy) potom su komentirali da Matićev govor nipošto nije bio fer i primjeren.  Svi u studiju zaključili su da je ministar Matić trebao, ali nije imao snage, čestitati Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi.

''To nije dobro za demokraciju'', zaključila je Ruža Tomašić razgovor na tu temu.

direktno.hr