"Saga je gotova. Mbappe je igrač Reala. Ovo je povijesni "Here we go!", rekao je Romano svojim pratiteljima na društvenim mrežama, čime je navijačima španjolskog velikana, nakon jučerašnjeg osvajanja 15. naslova europskog prvaka, priuštio drugi ogromni razlog za slavlje u manje od 24 sata!

"Svi dokumenti su potpisani, ovjereni i kompletirani. Real će službeno objaviti transfer sljedećeg tjedna. Mbappe je donio odluku u veljači i od danas ga možete smatrati novim nogometašem Reala", dodao je talijanski novinar.

Mbappe je došao u PSG iz Monaca 2018. godine za 180 milijuna eura te je u 308 utakmica za parišku momčad zabio 256 golova, ostvarivši i 108 asistencija. No, nije uspio osvojti naslov europskog prvaka.

Ove godine je PSG tako ispao u polufinalu Lige prvaka od Borussije Dortmund.

Mbappea je pariški klub prije dvije godine, kad se počelo pričati o odlasku u Real, zadržao jako bogatim ugovorom, no uz opciju da nakon dvije godine ode besplatno, što je on i iskoristio te dolazi u Madrid bez odštete.

Prema nekim izvorima, francuski napadač pristao je na službeno manju plaću od one koju ima u PSG-u, pa će zarađivati 15 milijuna plaće i 30 milijuna godišnjeg bonusa za potpis, ukupno 45 milijuna eura godišnje, dok je u Parizu imao ukupno 105 milijuna eura godišnje.

No zato će zadržati marketinška prava za svoj lik i djelo, te bi mu ukupna zarada trebala iznositi čak 350 milijuna eura godišnje!

Za francusku reprezentaciju, s kojom je 2018. godine postao svjetski prvak, a četiri godine svjetski doprvak, Mbappe je odigrao 77 utakmica uz 46 golova.