Lako je prihvatiti ideju da je običan bijeli ocat moćno kućno sredstvo za uništavanje korova u vrtu - taj se savjet često može pronaći na društvenim mrežama, naročito na TikToku uz hashtag Gardentok. Video s profila My Big Small Garden samo je jedan od primjera.

Međutim, House Digest upozorava da ovo i nije toliko poželjan trik koji treba kopirati. Iako neće nužno uzrokovati štetu, najvjerojatnije neće biti učinkovit za rješavanje problema s korovom. Naime, da bi ocat dospio do korijena korova i bio učinkovit, njime bi trebalo doslovno natopiti cijeli vrt, što definitivno nije prihvatljivo rješenje. Osim toga, možete slučajno uništiti ostale biljke u blizini korova.

Postoje bolji načini za iskorjenjivanje korova. Vaditi ih iz zemlje s korijenom uvijek je najučinkovitiji način da ih uništite, ali zahtijeva puno rada. Gušenje korova malčem trebalo bi pomoći jer ćete korovu tako ‘oduzeti‘ sunčevu svjetlost i spriječiti njegov rast. Ili pričekajte proljeće i ‘napadnite‘ problematična područja ciljanim, po mogućnosti ekološki prihvatljivim, sredstvom za uništavanje korova. Budući da je korov osjetljiva na početku vegetacije, sredstva bi u to doba godine trebala biti maksimalno učinkovita.