''Sretan sam što sam napokon zabio kako treba taj gol iz slobodnjaka nakon dugo vremena. Zabio sam i Slovačkoj, ali uz pomoć protivnika, a ovo mi je prvi izravni, ako se ne varam, od Dinama! Izgleda da mi leže slobodnjaci u Osijeku. Gol je lijep, ali najvažnija je naša igra i borbenost'', rekao je Luka Modrić za Novu TV nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u susretu 2. kola skupine A1 Lige nacija na Opus Areni u Osijeku svladala Poljsku s 1-0.

Modrić je rekao da je ''ponosan i sretan'' što je došao do 180. utakmice u hrvatskom dresu.

''Nisam nikad sanjao da ću toliko dugo biti u reprezentaciji i doseći te brojke. Prvi nastup je bio san, doći do 180. je san, prekrasno. Sretan sam što sam i dalje tu i da mogu pomoći reprezentaciji. To je to, idemo dalje u nove pobjede'', rekao je hrvatski kapetan.

Dodao je kako se u reprezentaciji otkrivaju neki novi talenti i da je Zlatko Dalić unio neke promjene.

''Ima dosta talenta, vidjelo se to u ove dvije utakmice, ne treba se bojati… Izbornik je promijenio neke stvari, igrali smo s tri iza. Ne znam jesmo li ikad igrali tako otkad sam ja u reprezentaciji. Trebamo se uigrati, bit će to onda dobro'', rekao je.
 


Modrića je nakon utakmice pohvalio i izbornik rekavši kako je ''Modrić  igrao i uklizavao kao 25-godišnji mladić''.

"Dobili smo utakmicu, a Luki je sutra (ponedjeljak, op.a.) rođendan, pa smo malo slavili u svlačionici. Luka je sam sebi dao poklon, onaj sjajan gol, a momčad mu je poklonila pobjedu. Hrvatska je bila sjajna, šteta što nije bila uvjerjivija pobjeda, koja će nam ipak značiti puno. Djelovali smo moćno i jedva čekam da se oporave neki igrači. Promjene su bile dobre. Nastavit ćemo sa ovim sustavom", kazao je Dalić.

Modrića su novinari pak pitali što si želi za rođendan.

''Najviše zdravlja, za sve ostalo sam ću se pobrinuti'', rekao je.