Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najboljih veznjaka svijeta, i u 39. godini života nastavlja igrati na najvišoj razini. Dok mnogi njegovi vršnjaci već uživaju u mirovini ili igraju u egzotičnim ligama, Modrić je i dalje ključni igrač u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji. U subotu ga očekuje 181. nastup za "vatrene" u kvalifikacijskoj utakmici protiv Škotske u Zagrebu.

Iako su mnogi nagađali da bi predstojeća Liga nacija mogla biti njegovo posljednje natjecanje za reprezentaciju, Radio Marca otkriva kako Modrić ima ambiciozne planove. Naime, hrvatski kapetan namjerava produžiti ugovor s Realom do 2026. godine, kako bi bio spreman za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Ako se to ostvari, Modrić će na mundijalu imati 41 godinu, čime bi ušao među pet najstarijih igrača u povijesti Svjetskog prvenstva. Unatoč smanjenoj minutaži u posljednje dvije sezone, Modrić ostaje važna figura u veznom redu "kraljevskog kluba", te nije iznenađenje da Real Madrid razmatra još jedno produljenje njegovog ugovora.

Modrić je nedavno izjavio da se ne želi prerano vezati za dugoročne planove, ali dodaje kako je i dalje izuzetno motiviran i ponosan što nosi hrvatski dres. Njegov fokus trenutno je na uspješnom završetku Lige nacija, dok nastavlja pažljivo slušati svoje tijelo.

Hoće li Modrić i u 41. godini predvoditi Hrvatsku na svjetskoj pozornici, vrijeme će pokazati, no jedno je sigurno – njegova nogometna priča još uvijek traje, prenosi Herc.info.