Jeste li ikada čuli za trik sa spužvicom za suđe u zamrzivaču? Ispostavilo se da ovaj jednostavan i neupadljiv životni trik doista djeluje i može pomoći u rješavanju nekoliko dosadnih problema u kućanstvu, piše Daily Wrap.

Stavljanje spužvice za suđe u zamrzivač može se činiti kontraintuitivnim, ali ima nekoliko prednosti koje će vas iznenaditi. Prvo, spužva pomaže zamrzivaču u održavanju odgovarajuće razine vlažnosti. U starijim modelima hladnjaka, koji nisu opremljeni modernim sustavom No Frost, vlaga često uzrokuje nakupljanje inja i leda na stijenkama zamrzivača. Spužvica za suđe postavljena unutra djeluje kao upijač vlage, pomažući u sprječavanju neželjenog stvaranja leda.

Ovim jednostavnim postupkom zamrzivač dulje ostaje u dobrom stanju pa ga je potrebno rjeđe odmrzavati. Ovo je osobito korisno za starije uređaje koji zahtijevaju redovito uklanjanje leda. A tko ne bi želio izbjeći ovaj dugotrajan i dosadan zadatak?

Kako pravilno koristiti ovaj trik?

Da biste postigli najbolje rezultate, trebali biste:

Odaberite pravu spužvu: Najbolje su spužve od prirodnih materijala jer se neće oštetiti tijekom smrzavanja.

Namočite spužvu: Prije nego što je stavite u zamrzivač, natopite je limunovim sokom, octom ili drugim prirodnim dezinficijensom.

Zamrzavanje: Stavite spužvu u zatvorenu posudu i stavite je u zamrzivač.

Redovito mijenjajte: Povremeno zamijenite smrznutu spužvu novom kako biste osigurali stalnu svježinu i učinkovitost.