Ocat je proizvod koji je pronašao mnoge namjene. Iako se u kuhinji najčešće koristi kao začin za zakiseljavanje, dobro djeluje i kao sredstvo za čišćenje. Kako se doznaje, ocat se može pokazati učinkovitim i u otklanjanju neugodnih problema s nogama. Ljeti ovaj tretman može spriječiti mnoge neugodne situacije.

Namakanje stopala u octu

Osim za mariniranje i konzerviranje povrća i gljiva, ocat se popularno koristi i kao sredstvo za čišćenje i dezinfekciju. Kako se pokazalo, ocat također može pomoći u rješavanju neugodnih problema sa stopalima.

Treba imati na umu da je namakanje nogu u octu samo kućni lijek, a ne lijek. Također imajte na umu da može izazvati iritaciju kože. Bolje ga je izbjegavati u slučaju raznih vrsta ozljeda i oštećenja kože.

Što čini namakanje stopala u octu?

Jabučni ocat može pomoći u uklanjanju problem ispucalih stopala. Jednostavno pomiješajte vodu i ocat u omjeru 2:1 u posudi i namačite stopala 15 minuta. Ovo uklanja mrtvu kožu i omekšava kožu.

Kako se pokazalo, ova metoda također može biti učinkovita protiv neugodnog mirisa stopala. Prije namakanja temeljito operite noge. U posudu ulijte litru tople vode i 1/4 šalice jabučnog octa. Namačite stopala oko četvrt sata. Za najbolje rezultate ponavljajte ovaj postupak svaki dan tijekom sedam dana.

Osim toga, možete spriječiti nastanak uz pomoć octene kiseline gljivične bolesti stopala, pa čak i izliječiti bolest koja se zove atletska noga. Iako nema znanstvenih dokaza da ocat može liječiti ovu vrstu infekcije, postoje tvrdnje da je ovaj kućni lijek učinkovit.

Namakanje stopala u vodi s octomnpr. u omjeru 2:1, jesi li on može Dati savjet također s bradavicama. Druga metoda je da vatu namočenu u jabučni ocat nanesete izravno na lezije.

Osim toga, otopina vode i octa, npr. jabučni ocat, pomaže riješiti se bradavica. U tom slučaju voda i ocat mogu se kombinirati u omjeru 1:1.