Dva zatvorska službenika ubijena su kad je kombi upao u zasjedu blizu grada Rouena u Normandiji. Izvještaji francuskih medija sugeriraju da je zatvorenik iz kombija pobjegao s mjesta događaja zajedno s napadačima.

Francuski ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti izjavio je da su još tri policajca teško ozlijeđena. Potvrdio je i kako će sazvati krizni stožer Ministarstva pravosuđa.

Oglasio se i ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin. "Upotrijebljena su sva sredstva da se pronađu ovi kriminalci. Prema mojim uputama, nekoliko stotina policajaca i žandara je mobilizirano", napisao je Darmanin na X-u.
 


Pronađeno spaljeno vozilo

Francuska televizija BFMTV tvrdi kako je kombi prevozio zatvorenika natrag u zatvor u gradu Évreux nakon što je prisustvovao sudskom ročištu ranije jutros u Rouenu. Zasjeda se dogodila oko 11:00 sati u blizini naplatne kućice na autocesti A154, koja je sada zatvorena u oba smjera.

Napad je izvelo više pojedinaca koji su se s dva vozila približila konvoju, prenosi AFP. Nepotvrđeni izvještaji francuskih medija govore da su zatvorenik i napadači pobjegli u automobilu koji je kasnije pronađen u blizini spaljen.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama koje su podijelili i neki francuski mediji pokazuju nešto što izgleda kao naoružani ljudi s kapuljačama kako se približavaju konvoju.