Olujno nevrijeme poplavilo je prometnice i prouzročilo štete u dijelovima Njemačke, objavili su danas lokalni dužnosnici, dok se za snažnu kišu pripremaju i drugi dijelovi te zemlje. Hitne službe pozvane su na stotine lokacija, a najteže je pogođena regija Frankonija u Bavarskoj. Nekoliko automobila ostalo je zatočeno pod vodom u podvožnjacima u Nürnbergu i Fürthu.

Najveća financijska šteta dogodila se u Untermerzbachu, sjeverno od Nürnberga, gdje je grom vjerojatno zapalio skladište sa 60 do 70 vozila, objavili su vatrogasci u prvoj procjeni. U Tiringiji ulice su poplavljene i u gradu Nordhausenu, a službe su ondje pozivane da izvlače vodu iz podruma i s prometnica.

Zapalila se kuća

Više od 100 mililitara kiše palo je na tu regiju u manje od 12 sati, objavili su njemački meteorolozi. U gradu Ludwigshafenu u saveznoj državi Rheinland-Pfalz, zapalila se obiteljska kuća, vjerojatno isto zbog udara groma. Nitko nije ozlijeđen, no šteta iznosi do 100 tisuća eura, prenosi dpa.

Jutros su meteorološke službe izdale su upozorenja za još tri okruga na sjeveru Tiringije, s očekivanim smirivanjem vremenskih uvjeta u poslijepodnevnim satima.