Iako priopćenje HDZ 1990 kojim HDZ BiH okrivljuju za obmane i prevare svojih ljudi, ne zaslužuje nikakav komentar jer je upravo HDZ–e 1990 ta stranka koja je prevarila ne samo svoje glasače, nego sve žitelje općine Prozor-Rama, radi javnosti moramo napisati nekoliko redaka o svemu. Ramljacima je u svježem pamćenju tko je trčao po bošnjačke glasove od Cazina do Goražda.

Načelnik Jozo Ivančević krivce za svoj neuspjeh i dalje traži u kojekakvim urotama protiv njega i njegovih stručnjaka a nikako da narodu napokon odgovori na najobičnija pitanja; gdje je utrošio preko 70 miliona KM ramskog novca, kada će napokon javnosti reći zašto je lagao o povratu novca od famozne mljekare koja je poprilično i zaboravljena, što se dogodilo s tvornicom ribe, itd. itd.

Nikako ne možemo razumjeti da sud može kazniti načelnika s 5.000 KM po prekršajnoj prijavi, kada on radi samo pošteno i transparentno, a to potvrđuju i alegorije njegovog općinskog orkestra pod palicom pomoćnika za sve odbore i uprave.
Čemu alegorijsko veličanje i hvalospjev „njegovog“ (načelnikovog) lika i djela u situaciji kada se računi javnih poduzeća blokiraju a pošteni radnici ostavljaju na vjetrometini jer načelnik i dalje ima potrebu utrpati svakog svog poslušnika i plaćenika u Javna poduzeća.

Objašnjavajući razloge za zatvaranje računa Domu zdravlja Rama ponovo vide u urotama i zavjerama a potpuno zanemaruju činjenicu da je upravo u najspornijem vremenu (2005.-2009.) ravnatelj Doma bio sam načelnik Ivančević, kada je novac trošio kapom i šakom za svoje provode a doprinose za uposlenike ostavljao na stranu da se netko drugi brine za to. Da to nije puka priča dokazuju bankovni izvodi i izvješća samog Doma zdravlja iz tog vremena.

Navode da je HDZ-e 1990 stranka proeuropske orijentacije sa zauzetošću, između ostalih i za osobne vrijednosti, možemo i mi prihvatiti i potvrditi. To svakako dokazuju kupovinom nekretnina u Europskoj Uniji (Hrvatskoj, Italiji) i izgradnjom velebnih objekata po hrvatskim atraktivnim odmaralištima, školovanjem djece po europskim gradovima na teret ramskog proračuna.  Stvaranje debelih bankovnih računa nakon dolaska na vlast, nije nešto čime bi se bilo koja vlast trebala dičiti. Nažalost vlast HDZ 1990 je briljirala isključivo u tom.

Besplatan savjet načelniku:

Umjesto da sanjate o tome tko se sve urotio protiv vas, iskoristite svoje podaničko savezništvo s Esadom Dželilovićem da vam pomogne dogovoriti obročno plaćanje dugova Poreznoj upravi koje ste sami skrivili, kako bi uposlenici dobili svoju plaću. Za pretpostaviti je da to može kada mu je uspjelo svoju ženu, nastavnicu biologije i kemije, uposliti u tu ustanovu.
 
OO HDZ BiH Rama