Kave 3 u 1 (kao i kave 2 u 1) zapravo su napitci od kave, jer udio kave u takvoj “kavi” obično doseže nekoliko postotaka. A zbog dodataka, od kojih su većina jednostavni šećeri, ovo piće ne samo da vas ne stimulira, već može uzrokovati i nagli pad energije. Naravno, povremeno konzumiranje takvih proizvoda nije štetno, ali redovito vađenje vrećice 3-u-1 napitka od kave nije najbolja praksa.

Šteta kave 3 u 1 Zašto ne biste trebali piti ovaj napitak?

Praktičnost je možda jedina prednost kave 3 u 1. Ovaj proizvod eliminira potrebu dodavanja šećera u šalicu i ulijevanja mlijeka. Dobro dođe i tijekom kampiranja, kraćih izleta, te u situacijama kada želite popiti kavu, a ne morate kupiti cijelu vrećicu zrna. Dobro je da kava 3 u 1 ostane kava za hitne slučajeve. Još je gore kad je to obavezan element svakog jutra. Zašto?

Prije svega treba istaknuti dva proizvoda: instant kavu i kavu 3 u 1.

Nije sasvim točno da je kava 3 u 1 isto što i instant kava, samo s dodatkom mlijeka i šećera. Instant kava je 100% čist proizvod. od kave, pa ima sličan sastav i svojstva, ali manje kofeina. Dakle, kada ulijemo žličicu instant kave, jednostavno dobivamo kavu koju kasnije možemo malo zasladiti i izbijeliti. Što je s kavom 3u1?

Sastav kave 3u1. Samo nekoliko postotaka same kave

Kava 3u1 sadrži samo nekoliko postotaka kave (u donjem primjeru manje od 10%). Dakle, što ispunjava preostalih 92 posto? piće? Kako piše na etiketi popularne kave 3 u 1:

“Šećer, glukozni sirup, kokosovo ulje, kava [instant kava (8,95%)); fino mljevena pržena kava (0,05%), mliječni proteini, regulator kiselosti: kalijev fosfat, aroma, emulgator: mono- i digliceridi masnih kiselina.

Kava 3u1 prvenstveno je šećer, koji se na etiketama pojavljuje nekoliko puta pod različitim nazivima

U ovom slučaju radi se o šećerno-glukoznom sirupu. Zauzimaju prvo i drugo mjesto u sastavu, pa ih ovih sastojaka ima najviše. Slijede kokosovo ulje, mliječne bjelančevine, regulatori kiselosti, emulgatori – drugim riječima, sastojci koji se obično ne nalaze u kavi i koje sami ne dodajemo u svoje šalice. To je razlika između kave 3 u 1 i instant kave s mlijekom i šećerom.

Da bi kava bila dobrog okusa, nisu joj potrebni kemijski dodaci. Većina ljudi će čak reći da kava 3 u 1 nema najbolji okus i miris. Štoviše, upitna su i njezina stimulirajuća svojstva, jer sama instant kava ima nizak udio kofeina, a ako napitak sadrži samo 10%, onda možemo doći do zaključka da stimulirajući učinak 3-u-1 kave praktički izostaje. -postojanje. Također je vrijedno naglasiti da glukozni sirup naglo i osjetno povećava razinu šećera u krvi.