Nakon bolnog ispadanja od Nizozemske u osmini finala nogometnog Europskog prvenstva u Njemačkoj u utorak, reprezentacija Rumunjske pokazala je da i u porazu ne zaboravlja manire i odgovorno ponašanje.

Igrači Edwarda Iordanescua pretrpjeli su visoki poraz od Oranja (3:0) i tako se probudili iz bajke koju su sanjali prethodnih 15-ak dana. Nakon sjajnog nastupa u Grupi E i osvajanja prvog mjesta ispred favoriziranih Belgije i Ukrajine, ekipa Ronalda Koemana ipak je bila nepremostiva prepreka za Rumunjsku.

No, da se u porazu poznaje gospoda, dokazali su Stanciu i ekipa. Nakon poraza sigurno je bilo bolno sjesti u svlačionicu i otići pod tuševe, ali prizori kojima smo svjedočili na društvenim mrežama nakon njihova odlaska izazivaju oduševljenje.

Zategnuta i čista svlačionica bez mrlje i nekih ogrebotina uz pismo zahvale domaćinu Nijemcima. To je slika koju su Rumunji ostavili Europi i svijetu na svom posljednjem ovogodišnjem Euru.

"Svaka utakmica, svaka emocija, svako iskustvo okupljalo nas je i činilo da se osjećamo kao nogometni čarobnjaci," poručili su Rumunji u pismu zahvale domaćinima i svojoj publici.

"Odlazimo iz Njemačke misleći da smo dali sve za Rumunjsku i zahvalni smo na svemu što smo doživjeli u tjednima provedenim ovdje. Bila je čast biti dio velike obitelji europskog nogometa. Hvala vam što smo se osjećali kao kod kuće!" stoji u potpisu rumunjske reprezentacije.

Potez vrijedan hvale i medijske pažnje jer su Rumunji ovim podigli ljestvicu i pokazali primjer kako se prava ekipa ponaša kad vodi, a i kad gubi.