Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili su nezakonitu prodaju 215 litara žestokog alkoholnog pića.

Carinici su u ponedjeljak na autocesti A6 zaustavili osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Pregledom vozila pronađene su 43 plastične posude, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva financija RH, pojedinačne zapremine 5 litara jakog alkoholnog pića rakije šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara.

Vozača se tereti za nezakonito posjedovanje i prijevoz predmeta oporezivanja prema Zakonu o trošarinama te će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4.500,00 eura.

Pronađena roba privremeno mu je oduzeta te će biti podnesen zahtjev za naknadnu naplatu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 684,85 eura, prenosi Dnevnik.hr.

Desetak dana ranije Carinski ured Slavonski Brod zaplijenio je čak 6.692,50 litara rakije i opremu za proizvodnju alkoholnih pića u obiteljskoj kući i vikendici muškarca, državljanina Hrvatske.

Carinski službenici na lokacijama su zatekli dva neprijavljena kotla za pečenje rakije zapremine 100 i 216 litara te 6.692,50 litara razne rakije - šljivovice, jabuke, dunje, lozovače, kruške.

Predmetna roba privremeno je oduzeta, a u upravnom postupku donijet će se rješenje o obračunu i naplati trošarine u ukupnom iznosu od 29.244,00 eura.