Francuske sigurnosne službe navodno su identificirale suradnika Amedyja Coulibalyja, koji je oteo i ubio četvero ljudi u pariškoj košer trgovini u petak.

Prema pisanju francuskog lista Le Parisien, izvor iz policije otkrio je da istražuju muškarca iz predgrađa Pariza pod sumnjom da je odvezao Coulibalyja u tu trgovinu. Identitet najnovijeg sumnjivca spomenuti list nije objavio.

Policija je također otkrila da je Coulibaly u jednom pariškom predgrađu unajmio kuću tjedan dana prije nego je za taoce uzeo zaposlenike i kupce u košer trgovini. U kući je pronađena pozamašna količina oružja, a navodno je otkriven i skuter koji je istražitelje i doveo do identiteta novog osumnjičenika.

Osim njega i Coulibalyja, za napade u Parizu osumnjičeni su braća Kouachi, koji su poput Coulibalyja ubijeni u akciji policijskih specijalaca. Na popisu sumnjivaca je i Coulibalyjeva supruga Hayat Boumeddiene, koja je pobjegla u Siriju uoči terorističkih napada koji su odnijeli živote 17 nevinih ljudi.

Pariška policija odbila je službeno komentirati najnovija novinska izvješća, javlja CNN.

Inače, prije nekoliko je dana objavljeno da Francuzi tragaju za šest osoba koje se dovode u vezu s napadima, ali ni njihovi identiteti nisu javno objavljeni. Među njima je i osoba viđena kako se Mini Cooperom udaljava od košer trgovine na dan napada.

jutarnji.hr