Moljci su veliki problem, bilo da se pojavljuju u kuhinji ili ormarima. Evo kako ih zauvijek otjerati. Mogu vam uništiti hranu u kuhinjskim ormarićima ili vam napraviti rupe na odjeći, pa jedino što vam preostaje je baciti tu hranu ili odjeću. No imamo provjerene trikove koji će otjerati moljce iako se borba s njima ponekad čini bezizlaznom. No, postoji način kako ih se riješiti. Prvo, hranu nikada ne smijete držati u kuhinjskim ormarićima iznad štednjaka jer moljci lako mogu ući i položiti svoje ličinke. Ovi mali nametnici veliki su ljubitelji cjelovitih žitarica, posebice smeđe riže, heljde, prosa i brašna. Hranu je najbolje čuvati u posebnim staklenkama s poklopcem.

Nadalje, moljci ne podnose miris cedra i citrusa. Stavite kap ulja na vatu i stavite je u kuhinjske ormariće. Ne podnose ni miris lavande i ulja limunske trave. Stavite kap eteričnog ulja na vatu u ormarićima za hranu. Napravite privjesak od komada drveta i konca, pošpricajte drvo s nekoliko kapi ulja i objesite privjesak na vješalice u ormaru ili kuhinjskom elementu.

Možete napraviti i sprej protiv moljaca. Potrebna vam je žlica alkohola, 30 kapi eteričnog ulja lavande i 1 dcl destilirane vode. Dodajte sastojke redoslijedom navedenim u boci, protresite prije upotrebe i pošpricajte površinu polica i ormara nakon čišćenja, prenosi Krstarica.

Na kraju, osim za pripremu ukusnih jela, lovor je odličan i za tjeranje moljaca. Njegov intenzivan miris spriječit će moljce da uđu u ormar ako ga stavite u hermetičku vrećicu ili cijele listove direktno na policu.