Mnogi ljudi razmišljaju kako osvježiti WC školjku u nekoliko minuta. Temeljito čišćenje ne mora biti jednako dugosatnom ribanju ili korištenju skupih deterdženata. Možete revitalizirati svoj WC pomoću pregršt kućnih proizvoda koji će osigurati njegovu čistoću i svježinu.

Portal Daily Wrap prenosi kako ovaj trik može vašu školjku održati svježom najmanje dva tjedna, a ne morte ni kupovati dodatne osvježivače.

Za početak osigurajte potrebne proizvode. Trebat će vam: komad sapuna, tri žlice sode bikarbone, dvije žlice krupne soli i nekoliko žlica vode. Svaka od ovih komponenti ima svoju jedinstvenu funkciju, ali zajedno čine izniman deterdžent koji osigurava čistoću i svježinu u toaletu. Sapun narežite na sitne komadiće i pomiješajte s ostalim sastojcima, a zatim oblikujte kuglice koje će se na kraju osušiti. Ove kuglice će vašu toaletnu školjku održati svježom do dva tjedna nakon upotrebe. Bitno ih je pravilno koristiti!

Nakon što su vaše kuglice za čišćenje pripremljene, ključno je naučiti kako ih koristiti. Postoje dvije metode — možete odabrati ovisno o svojim potrebama. Ove kuglice možete pohraniti u zapečaćenu ambalažu i koristiti ih izravno, primjerice kada dođu neočekivani gosti. Jednostavno otopite tabletu, pustite vodu u WC-u i kupaonica će zamirisati.

Druga metoda nudi dugoročnije rješenje i može se primijeniti jednom u dva tjedna. Jednostavno stavite kuglice sapuna u platnenu vrećicu i objesite ih unutar vodokotlića, osiguravajući da ostanu na mjestu tijekom ispiranja. Zahvaljujući ovoj tehnici, svoju toaletnu školjku možete održavati svježom čak i kada vam okolnosti ne dopuštaju da je ribate satima.