Kruh je mnogima omiljena namirnica koju konzumiraju kod većine obroka, a posebno ga volimo ako je topli i svježi, zar ne? Jeste li se ikada zapitali kako skladištiti kruh kako bi ostao baš takav kakav volite - svjež? Kako vi spremate kruh? Iskusne domaćice kažu kako je najgora ideja spremati kruh u ladici, kutiji za kruh ili plastičnoj vrećici. Plastične vrećice zadržavaju vlagu, što znači da će svježi, hrskavi kruh uskoro postati neprivlačno mekan i brzo će postati pljesniv. U hladnjaku će se dogoditi suprotno i niske temperature će uzrokovati sušenje kruha. Iznimka od ovog pravila je kruh kupljen u trgovini, prethodno narezan na ploške, koji se može čuvati u vrećici van hladnjaka 5-7 dana, prenosi N1.

Kruh u vrećici će se, naime, osušiti, dok u kutiji postoji mogućnost razvoja plijesni. Najbolje rješenje, koliko god glupo zvučalo, jest staviti kruh u zamrzivač, piše The Taste Matters. Tako ćete uvijek imati svježu štrucu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite smrznuti kruh, stavite ga u aluminijsku foliju i zagrijte u pećnici.

2. Želite li svježi kruh za jutro, prije spavanja ga izvadite i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći polako topi. Ujutro će imati okus kao da ste ga upravo kupili u pekari. Naime, ako je kruh pohranjen samo u papirnatoj vrećici, brzo će se osušiti. Zamotavanje svježeg kruha u platnenu salvetu ili kuhinjsku krpu, a zatim spremanje u papirnatu vrećicu spriječit će brzo sušenje.