Svinjski odresci klasik su poljske kuhinje, ali postupno prestaju biti broj jedan. Sada su hit seoski kotleti koji se pripremaju na isti način, ali s drugim dijelom svinjskog mesa. Kotleti u ovoj verziji su mekani i sočni, a svi koji ih probaju bit će impresionirani. Upoznajte jednostavan recept za najbolje seoske kotlete.

Što su seoski kotleti?

Kotleti su odličan izbor za večeru. No, umjesto tradicionalnih svinjskih kotleta, vrijedi probati nešto novo. Seljački kotleti nisu ništa manje dobri i imaju sve više obožavatelja. Postupno preuzimaju vodeću ulogu i istiskuju klasične svinjske kotlete.

Trbušnice se ne rade od svinjskog buta, već od svinjskog vrata. Tajna njihovog okusa leži u načinu pripreme. Meso se marinira u začinima i mlijeku dvanaest sati. Zahvaljujući tome imaju odličan okus i ugodan miris. Mekani su i sočni. Zato biste trebali odabrati ovaj recept i provjeriti kakav je okus križnih rezova.

Kako kuhati seljačke kotlete?

Recept za ukusne domaće kotlete nije kompliciran. Međutim, postoji nekoliko elemenata koje biste trebali zapamtiti. Meso treba marinirati u mlijeku i začinima pola dana. Najbolje ih je skuhati navečer, a sutradan ispeći na tavi.

Dakle, kako kuhati ukusne i sočne odreske u seoskom stilu za obiteljsku večeru? Jednostavan za pripremu, popis sastojaka je kratak.

1. korak – vratinu začiniti, preliti mlijekom i staviti u hladnjak na 12 sati.
Korak 2 – ocijedite mliječnu marinadu iz vrata.
Korak 3 – Kotlete uvaljajte u brašno, jaje i prezle.
Korak 4 – popržite kotlete u tavi.
Kako poslužiti kotlete u rustikalnom stilu?
Okus i miris krepke vratine na seljački način opcija je za obiteljsku večeru. Zahvaljujući dugom odležavanju u marinadi od mlijeka i začina, meso je finog okusa, aromatično, mekano i sočno. Kotleti na seoski način oduševit će svakog ukućana i gosta.

Večeru od seoskih kotleta poslužite s krumpirom ili rižom i toplim povrćem. Domaće salate odličan su dodatak jelu. U nastavku ćete pronaći nekoliko jednostavnih recepata za hrskave salate koje se odlično slažu s vratovinom.

potrebne proizvode

4 komada svinjskog vrata
700 ml mlijeka
1/2 šalice pšeničnog brašna
1/2 šalice krušnih mrvica
2 jaja
1 žličica granuliranog češnjaka
sol, papar
ulje za prženje

Priprema

Posolite, popaprite i natrljajte šnite svinjskog vrata češnjakom. Stavite ih u ravnu tavu ili zdjelu i prelijte mlijekom. Tepsiju prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći. Sutradan vratinu staviti na sito i ostaviti sa strane da se ocijedi višak mlijeka. Razbijte jaja u zdjelu i umutite ih vilicom. Na jedan ravni tanjur stavite brašno, a na drugi krušne mrvice. Kotlete prvo udubite u brašno, zatim u jaje i prezle. U tavi zagrijte ulje i popržite vratne kotlete s obje strane dok ne porumene. Pržene kotlete stavite na dasku za rezanje obloženu papirnatim ručnicima kako biste uklonili višak masnoće. Pokrijte ih tanjurom da ostanu topli. Poslužite za večeru s krumpirom ili rižom i hrskavom salatom.