Težak poraz Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva. Suprotno svim očekivanjima, rezultatski gledajući utakmica je bila odlučena nakon prvog poluvremena u kojem je Španjolska stigla do velike, nedostižne prednosti 3:0.

Od samog početka utakmice Španjolci su se odlučili za oprobani recept, maksimalan posjede lopte uz puno kombiniranja. U prvih desetak minuta, dva puta je lopta išla na Yamala, koji je probao proći, ali bez učinka.

Kada Španjolci nisu mogli po boku, probaju kod sredinu. Morata prvi šutira u sedmoj minuti, lopta je u rukama Livakovića. Kada je Hrvatska u posjedu, njeni igrači imaju dosta problema, u prvih 15-ak minuta lopta je bila uglavnom na polovini koja pripada upravo Hrvatskoj.

Tek u 22. minuti Budimir šutira glavom nakon ubacivanja Stanišića, lopta ide preko gola. Bližio se istek prvi pola sata, činilo se da ritam nešto pada, što je čini odgovaralo Španjolcima. Nakon "gomile" dodavanja koja mogu da vas uspavaju, Fabian Ruiz je dugom loptom kroz sredinu pronašao Moratu. Ovaj bježi stoperima Hrvatske koji su stajali preširoko i Livaković je nemoćan. Gol je uzdrmao Hrvatsku, dvije minute poslije već je 2:0.

Dugo je Španjolska gradila akciju kombiniranjem s jedne na drugu stranu, u konačnici je Fabian Ruiz dobio loptu na rubu kaznenog prostora, prevario Modrića i zapucao u desni kut. Lopta je prošla kroz noge Šutalu, a za Livakovića je jednostavno bila nezaustavljiva. Prava mala minijatura Ruiza. Tek nakon drugog gola, Hrvatska uspijeva na pravi način zaprijetiti.

Šut Kramarića zaustavlja Simon, ali Majer loše reagira na odbijenu loptu. Najbolju priliku je imao Gvardiol u 41. minuti. Lopta je prošla par centimetara pored stative, ali i od noge Budimira.

Kada je izgledalo da poluvrijeme ne može lošije završiti po Hrvatsku, došao je treći gol Španjolaca. Yamal je ubacio oštro s desne strane, Pongračić zaboravio na Carvajala, koji iz blizine pogađa za 3:0.

Drugo poluvrijeme Španjolska otvara prilikom, Yamal se našao na 10-ak metara od gola, ali je Livaković izlazi kao pobjednik. Morata je u prilici, ali ga lopta pogađa i prolaz pored gola.

U 55. minuti, nakon kombinacije Kovačića i Modrića, lopta se kroz gužvu probila do Stanišića, koji s peterca šutira u blok Cucurelle, a zatim Budimir pokušava glavom na odbijenu loptu, Španjolci su nekako obranili. Ovo je bila najopasnija situacija pred golom Španjolaca.

U silnom kombiniraju, Španjolci su morali i pogriješiti. I to golman Simon. Petković je dobio priliku s bijele točke. Njegov šut brani Simon, u nastavku akcije ipak napadač Dinama pronalazi put do mreže, ali je VAR poništio gol zbog offsidea. Hrvatsku u drugom kolu čeka duel protiv Albanije koja kasnije večeras igra svoju prvu utakmicu, protivnik je Italija.