U noći na četvrtak, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć a poslije podne, u većini gradova očekuju se pljuskovi i grmljavina.

Lokalno padaline mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. U Hercegovini će puhati slab jugozapadni vjetar, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 29 do 35, na jugu 40 stupnjeva.

U petak, 19. srpnja očekuje se sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na petak, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. Poslije podne i tijekom noći se očekuje kiša i pljuskovi s grmljavinom. Jači pljuskovi u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu 40 stupnjeva.

U subotu, 20. srpnja, u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje tijekom poslijepodneva. U noći na subotu, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje. Postupni prestanak padalina prema kraju dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu 37 stupnjeva.

U nedjelju, 21. srpnja, bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše. Tijekom dana, razvojem oblačnosti kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i jugozapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu 36 stupnjeva.